søndag 8. januar 2012

Vann 2

Bor man i en båt er jo vann en ganske essensiel ting. Ikke bare for at det kan bli litt skeivt å bo i en seilbåt uten vann under, eller at man på en måte har mista litt av poenget (nemlig - at man kan dra ut i verden!), men vannet skal jo helst holde seg på rett side av skroget og inni tanken.

Noe av vannet har man jo mer kontroll på enn annet. Det som er i tanken for eksempel, det har jeg ganske god kontroll på. Tanken er nemlig ikke så stor. Så i dag har jeg bært 70 liter vann, siden vannslangen er pakket vegg siden det er kuldegrader ute.

Her om dagen fant jeg vann et sted det ikke skulle være vann. Smått bekymret stakk jeg en finger ned i vannet og slikket på den etterpå - heldigvis ferskvann! Altså ingen hull i båten, bare hull et annet sted. Eller kanskje det bare var kondens i fra tiden før Vidunderet kom inn i livet mitt? Jeg prøvde å dytte hodet mitt inn i den lille luka for å se ordentlig, for tjukk i hue. Jeg prøvde å manøvrere et speil og en hodelykt for å se bedre, og fikk øye på en slange som bare lå helt utskyldig der inne.

Jeg vet ikke helt hva den slangen går til, men Rune og jeg konkluderte med at det antageligvis var luftinga til vanntanken og at det hadde rent over da jeg fylte den sist. Hvis Rune mener det er det sikkert sant, tenkte jeg.

Helt til jeg fant vann i oppbevaringsrommet under salongen - langt fra vanntankluftingsslange. På tide med pønsking.

Ingen kommentarer: