mandag 19. september 2011

Interessante problemstillinger når man bor i båtI dag har jeg bodd i båten min i nøyaktig to uker. Det begynner å ligne på et hjem nå!

I helga har mor og far vært her og hjulpet meg litt. Min mor, som i 63 år har hatt rydding som favoritthobby, har organisert alle skap slik at det skal bli mest mulig praktisk og oversiktlig. De neste dagene blir spennende når jeg finner ut hvor tinga mine har tatt veien! Jeg tenkte for eksempel at jeg skulle dra og svømme i dag, men badedrakta mi hang ikke der jeg hang den sist, så jeg må ut på jakt. Heldigvis er ikke båten så stor.

Sånn rydding og orging overlot jeg i grunnen til mor, siden hun er ekspert. I stedet forska jeg på andre, spennende ting ombord sammen med min far. Sånn som septiktanken. For når jeg pumpa ut det jeg hadde gjort fra meg i do, så ble jo alt borte, men selv om jeg lukka igjen pumpa, så var det gult, illeluktende vann i skåla neste gang jeg kikka oppi! Jeg banka på septiktanken. Klong, klong sa det. Den var tydeligvis tom. Var den ikke kobla til? Jeg trodde jo den var full! Så gikk min far ut på brygga og fulge med mens jeg pumpa ned litt papir, og jommen så var ikke den kobla til! Men hvordan kunne det da komme ekkelt kloakkvann opp i doen igjen? Min mor brakk jeg og laga oppkastlyder, hu kunne ikke bo her om det skulle lukte sånn! Jeg spraya en god dæsj Glade luktfrisker i lufta og fortsatte å følge slangene under vasken på badet. Her er kloakk, ferskvann, saltvann, eksosrør, lampeoljeslange... Og en bryter! Høm, tenkte jeg. Og kikka på andre siden av septiktanken også. Joggu var det ikke en der også. Mon tro om jeg lukker igjen den - så stenger jeg for innsig? Og vips var problemet løst! Mor lagde fortsatt oppkastlyder, men det lukta betydelig mindre. Da kom Rune innom og forklarte at saltvann som sto, ville lukte uansett. Så nå vurderer jeg Wonderbaum på do.

Jeg har ikke så mye Winderbaum-erfaring, noen som har tips til hva som ville gjort seg på do?

Sånn går nå dagene ombord. I dag skal jeg forske litt på vanntanken, tror jeg.Morgenstemning i båthavna. Ikke ille!