onsdag 21. september 2011

UFB

Jeg er UFB. Jeg er forsåvidt UFA også, en skikkelig værsting altså. UFA kan man nok komme langt med sånn egentlig, UFB er verre. UFB betyr Uten Fast Bosted.

Jeg har ikkeno fast bosted. Det vil si, jeg har jo et fast bosted - men det kan jeg ta med meg nesten hvor jeg vil! Altså kan det ikke registreres som et bosted. Problematisk. Hva skal man gjøre med en sånn som ikke passer inn i normen? Høm, tenker skjemaveldet, de tror jeg vi driter i!

Om jeg nå er UFA (uten fast arbeid) og UFB, så har jeg en ordnet økonomi og er helt til å stole på - sånn økonomisk altså. Og ganske moderne og kravstor er jeg visst også! Jeg vil bo i en båt, men jeg vil ha både tv og internett og hjemmekontor og eget foretak. Dette liker ikke skjemaveldet.

ICE (internett) hadde ingen knapp å trykke på i det hele tatt, om man ikke kunne oppgi en bostedsadresse. En annen leverandør fikk ikke tatt kredittsjekk på meg, så da fikk jeg tlfnr til de som gjorde kredittsjekkene for denne leverandøren, men de forholdt seg til folkeregisteret - så jeg fikk værsågod skaffe meg en adresse skulle jeg få kredittsjekk fra de!

Jeg vil ha tv også. Og det får jeg faktisk! Jeg må bare forhåndsbetale for et år. Men Bring kunne ikke levere en pakke til meg nedi båthavna, de måtte ha en adresse, så jeg ga de en adresse, men der var det ingen hjemme - så jeg måtte hente pakka på postkontoret! I stedet for at de kunne ha lagt den der med det samme, liksom. Og Brønnøysundregisteret! Brønnøysundregistret må også ha en virksomhetsadresse. Brønnøysundregistert er viktig! Jeg la adressen til de jeg jobber mest for der, men de likte ikke det, så nå må jeg finne en annen adresse. 

Jeg lurer på. Hva om jeg, selvstendig næringsdrivende båtboer, skulle finne på å ville gifte meg med en annen selvstendig næringsdrivende båtboer. Mon tro om vi hadde fått lov til det?

(det er forsåvidt en særdeles hypotetisk problemstilling!)